Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν σχεδόν εξαντληθεί, είπε στη Μέρκελ ο Κ.Παπούλιας

Από τη συνάντηση του κ. Παπούλια με την κ. Μέρκελ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


  • 16








Αθήνα
Ο λαός περνά δύσκολες στιγμές, σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την Γερμανίδα καγκελάριο. Θέλουμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε, απάντησε η κ. Μέρκελ που έφτασε στο Προεδρικό  Μέγαρο συνοδευόμενη από τον κ. Σαμαρά πεζή. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε και η κ. Μέρκελ με τον κ. Παπούλια είχαν σύντομη συνομιλία.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι: «η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική, σε μια στιγμή που θα τη ζήσατε κι εσείς, που ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες στιγμές. Σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του και βέβαια πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδα σε αυτόν το λαό, που υποφέρει.

» Και μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα. Να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων, που είμαστε πλέον πρωταγωνιστές, μπροστά από την Ισπανία, και βέβαια και την ανεργία των γυναικών. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επίσκεψή σας».

Από την πλευρά της η καγκελάριος απάντησε λέγοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή που σας επισκέπτομαι. Γνωρίζω ότι η πορεία του ελληνικού λαού είναι πολύ δύσκολη. Ήρθα εδώ με την ιδιότητά μου, ως εταίρος και φίλος της Ελλάδας. Οτιδήποτε μπορούμε, θέλουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου