Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία λίγο μετά την προσάρτηση

Συμφερόπολη
Ουκρανός αξιωματικός σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη. Ο ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ρωσία για «έγκλημα πολέμου», λέγοντας πως η σύγκρουση «περνά από το πολιτικό στο στρατιωτικό επίπεδο». 

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Εμμεση προειδοποίηση στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας: «Θα μετατρέψουμε τις ΗΠΑ σε ραδιενεργό σκόνη»!


Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί ο παρουσιαστής της εκπομπής "Vesti Nedeli" στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1 απείλησε τις ΗΠΑ ότι η Ρωσία θα τις μετατρέψει σε «ραδιενεργό στάχτη»!

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Λεφτά υπήρχαν. Πόσα χρήματα δώσαμε στις ΜΚΟ σε μια δεκαετία

Λεφτά υπήρχαν. Πόσα χρήματα δώσαμε στις ΜΚΟ σε μια δεκαετία

Στη Βουλή τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, από την ΥΔΑΣ. Ποια χρονιά δώσαμε τα περισσότερα χρήματα τη δεκαετία 2000-2010

Φίλτρο στην Ψήφο- Σε τί τακτικές επιρροής είμαστε αποδέκτες;

Φίλτρο στην Ψήφο- Σε τί τακτικές επιρροής είμαστε αποδέκτες; (Νο1)


Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση αποσπάσματος από το Εγχειρίδιο Σχεδιασμού Πολιτικής Καμπάνιας:

Τρέεεξατε, τρέξατε! Παράστασις καθ' εκάστη!..

Δεν βαρεθήκατε, ω θεομπαίχτες, που ορισμένοι μάλιστα από σας παριστάνουν τις ''θεούσες'', συνομιλούν με τον Θεό, και ψάλλουν ''πατερημά'' ενώπιον βέβαια καμερών και καναλιών..
..δεν βαρεθήκατε λέμε, να παίζετε το ίδιο θεατράκι τόσα χρόνια τώρα;

Μην παραιτείσαι, πολέμα!

Θανάσιμα λαβωμένος πέφτει ο στρατηγός Λεωνίδας στις Θερμοπύλες. Κείται στο πεδίο της μάχης απόλυτα ικανοποιημένος γιατί πολέμησε πλάι στους συναγωνιστές του για ανώτερο ιδανικό· για την ελευθερία και την λύτρωση της πατρίδας του. Πεθαίνει ήρεμος και παραιτημένος.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ουκρανικό εναέριο χώρο για την "Αεροφλότ"


Πριν λίγο η κρατική ρωσική αεροπορική εταιρεία "Aeroflot" ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις διά μέσου του ουκρανικού ενάεριου χώρου και αυτό μόνο ως αρνητική εξέλιξη σε ότι αφορά τον αποκλιμάκωση της κατάστασης μπορεί να εκληφθεί.

Μερικές Απορίες περί Χρεoκοπίας

Τι θα γινόταν αν χρεοκοπούσαμε;;; Μία απορεία όλων μας .Σας απείλησαν και σας είπαν όλοι μαζί οι παρατρεχάμενοι και τα παπαγαλάκια τους, πως αν δεν ψηφίσουν τα νέα μέτρα, θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε :

Τα Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Όποιος δεν το διαβάσει δεν θα καταλάβει τι πραγματικά παίζει μεσα από όλα αυτά που συμβαίνουν.....

Τα ανεκμετάλλευτα οικονομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας

  • Του Νίκου Μάρτη, πρώην Υπουργού
Το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως δέκατο μέλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι: «Η Ελλάδα μπαίνει στην ....Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα
1) την Εμπορική Ναυτιλία,
2) τον Ορυκτό της πλούτο και
3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων»
.

Η λύση για την Οικονομία εδώ και τώρα. To άρθρο που δεν θέλουν οι τραπεζίτες να διαβάσετε


  • Από τον οικονομολόγο Λιότσιο Σ.Βασίλη
“Όταν το 1898 μπήκαμε σε διεθνή επιτήρηση (μετά την πτώχευση του 1892 και τον καταστρεπτικό πόλεμο του 1897) οι μεγάλες δυνάμεις -που άσκησαν την επιτήρηση – το πρώτο πράγμα που επέβαλλαν ήταν η απαγόρευση στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας μας να κόψει νόμισμα. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Χειραγώγηση των μαζών. Όλη η αλήθεια σε ένα άρθρο!

  Υπάρχουν 4 βασικοί τρόποι για να χειραγωγήσει κανείς τις μάζες.

Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ και η εφαρμογή του στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια οικονομική κρίση

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου, που κόντρα στην κρίση δεν έχει ανεργία και συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν όμως ότι... εκεί έχουν γίνει τα μεγαλύτερα πειράματα που αφορούν την ανθρώπινη ψυχολογία και την μεταφυσική. Πάντα, βέβαια, με βιτρίνα διάφορες έρευνες μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επιστημονικών ομάδων αλλά και πάντα με συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Mεγάλη άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών Πεζοναυτών για επίθεση στην Κριμαία και την Υπερδνειστερία


Μια άσκηση "κομμένη και ραμμένη" στα πρότυπα επιχείρησης επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Κριμαία και την Υπερδνειστερία εκτελέστηκε αιφνιδιαστικά από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών «ΜΟΡΑΒΑΣ» και την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού από την μία πλευρά με την 22nd Marine Expenditionary Unit.

“Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου” Γερμανίας ;;;

Και αρχίζουν οι συμπτώσεις!!
Κάποιοι είχαν την “περιέργεια” την τελευταία κρίσιμη δεκαετία να παρακολουθούν τηλέφωνα πρωθυπ/γών. 

Βλέπε Ελλάδα, τι ακολούθησε  το  σκάνδαλο των υποκλοπών την στιγμή που το πρωθυπουργικό περιβάλλον δρομολογούσε συμφωνίες με τον κ. Πόυτιν; Μα φυσικά τα οικονομικά “μνημόσυνα” δηλ τα μνημόνια στην Ελλάδα των σκανδάλων και των σκανδαλισμών.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΑΚΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

Όλοι μας έχουμε μια πίκρα μέσα μας. Τι στο διάολο γίνεται κι είμαστε τόσο σιωπηλοί. Τι συμβαίνει κι είμαστε τόσο υποταγμένοι. Κι εγώ το φωνάζω εδώ μέσα και χιλιάδες άλλοι γύρω μου.Κοιτάμε ο ένας τον άλλον πλέον και τον μετράμε με το μάτι να δούμε... τι σκέφτεται, πως είναι το βλέμμα του, τι λέει. Με μια λαχτάρα. Να είναι τόσο οργισμένος, οσο είμαστε κι εμείς. Μετράμε την οργή μας με τ διπλανό μας. Προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα σημάδια.

7,5 εκατ. οι Έλληνες το 2050!! Εξοντώνουν την Ελληνική Φυλή με φόρους στα ... παιδιά!

Τι έκανε λέει; Σας φορολογούν στη τεκνοποίηση υπολογίζοντας οτι τα παιδιά είναι τεκμήριο καλής διαβίωσης; Ε, να με συγχωρείς τότε φίλε μου, αλλά δεν θέλουν να σας βάλουν σε τάξη, θέλουν να σας εξοντώσουν! (Γιώργος Λεκάκης, τέως Υπουργός Πολυπολιτισμού  της Αυστραλίας προς τον Πύρινο Λόγιο)

Θύματα Ειρήνης

Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε. Αυτό που δε μας λένε όμως είναι ότι στις συνθήκες ειρήνης ο κατάλογος των θυμάτων και των καταστροφών ενός λαού είναι ανάλογες προς τις απώλειες με αυτές ενός πολέμου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που να τα υπερασπιστεί.

Προς νοικοκυραίους επιστολή



Μπορεί και να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά στο δίχτυ προστασίας των αδυνάτων, στην ανάπτυξη, στον έλεγχο των τιμών, στη συλλογή των φόρων. Αλλά μοχθούν για να σου εξασφαλίσουν εσένα το αίσθημα της ασφάλειας, την τήρηση του νόμου και της τάξεως.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Ρώσοι αναφέρουν την κατάρριψη δύο αμερικανικών UAV στην Κριμαία (vid)


Δύο αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αναγνωριστικά εναέρια οχήματα) καταρρίφθηκαν πριν λίγο επάνω από την Κριμαία αναφέρουν κριμαϊκές και ρωσικές πηγές, όπως το πρακτορείο News of Crimea τις οποίες αναμεταδίδει το Voice of Russia.

Τί κάνουμε τώρα;

Ενώ το μαζικό ξεπούλημα εντείνεται, σήμερα με τα νησιά μας και τη δημόσια περιουσία, αύριο με τις Τράπεζες, σε λίγο με τα όποια ενεργειακά αποθέματα βρεθούν, και ενώ η φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας συνεχίζεται, το κρίσιμο ερώτημα είναι : ποιος πρέπει να είναι ο στόχος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής που όχι μόνο θα μας βγάλει από τη σημερινή καταστροφή αλλά και θα βάλει τις βάσεις για να μην ξαναφτάσουμε ποτέ στο ίδιο σημείο.

 Είναι φανερό πια σε όλους, εκτός από αυτούς που έχουν επενδυμένα συμφέροντα για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, (δηλαδή οι οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές ελίτ, καθώς και τα αλληλοεξαρτώμενα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα), είτε ανήκουν στη Δεξιά είτε στην “Αριστερά”, ότι η εξακολούθηση της παραμονής μας στο Ευρώ είναι καταστροφική.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΧΑΖΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΑ...

Σε όποια γλώσσα και να γράψεις τις δυο λέξεις «ελληνική τραγωδία» στο google θα βγουν χιλιάδες σελίδες οι οποίες θα αναφέρονται όχι στους διάσημους τραγωδούς προγόνους μας, αλλά στην εικόνα της σημερινής Ελλάδας, που είναι ακριβώς αυτό. Τραγική.

 Ξένος τύπος, προσωπικές σελίδες, φόρουμ, μπλογκ, βιντεάκια, μια ατέλειωτη αλυσίδα από αναφορές οι οποίες στη καλύτερη περίπτωση περιγράφουν την οικονομική δικτατορία που βιώνουν με πρωτοφανή αγριότητα οι Έλληνες, και στη χειρότερη των περιπτώση δηλώνουν με βεβαιότητα πως η Ελλάδα έχει ήδη γκρεμιστεί σε μια άβυσσο που μόνο οι θεοί της μπορούν να αποφασίσουν, στο πολύ μακρινό μέλλον, αν θα σηκώσει ξανά έστω και αμυδρά το κεφάλι προς τα πάνω.

Η μεσογειακή λογική δεν μπορεί να χωρέσει σε γερμανικές μπότες.

Ένας λαός που έχει μάθει να ζει ζεστά ηλιόλουστα καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες εκπαιδεύεται να φοβάται το καιρό.

Χημική Μεσόγειος

ximika-syria-xrwma-716x1024

Πρώτα χτίσανε τις γέφυρες, τώρα έφτιαξαν και το «ποτάμι»

Πρώτα χτίσανε τις γέφυρες, τώρα έφτιαξαν και το «ποτάμι»
"Ο άνθρωπος είναι ένα βρόμικο ποτάμι. Πρέπει να είσαι θάλασσα για να μπορείς να δέχεσαι ένα βρόμικο ποτάμι χωρίς να λερώνεσαι." 
(Νίτσε -Τάδε Έφη Ζαρατούστρα - Πρόλογος 3)

Να γιατί είμαστε εμείς οι Έλληνες έθνος ανάδελφον… Σε όλο τον κόσμο, όπως είχε πει ο Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ, «οι πολιτικοί είναι παντού ίδιοι: Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν ποτάμια». Εδώ στην Ελλάδα μια και το μόνο που έχουμε από την μεταπολίτευση και μετά είναι κατασκευαστικές εταιρείες που φτιάχνουν πράγματα και θάματα, γιατί άλλωστε πληρώνουμε υπέρογκα διόδια, πρώτα φτιάξανε τις γέφυρες και τώρα που ήρθε η ώρα αποφάσισαν να μας φέρουν και το ποτάμι… Για να μην έχουμε παράπονο δηλαδή…

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Πούτιν "δείχνει" το δρόμο …. φώτος!!

VLADIVOSTOK, Ρωσία – Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πέταξε με ένα μηχανοκίνητο ανεμόπτερο με σκοπό να οδηγήσει νότια και σε θερμότερες περιοχές ένα κοπάδι από μικρούς λευκούς Σιβηρικούς γερανούς. Ντυμένος με ένα λευκό κοστούμι, μιμούμενος τον αρχηγό γερανό, ο Πούτιν φρόντισε να δείξει το δρόμο στα υπό εξαφάνιση αποδημητικά πτηνά, τα οποία εκτρέφονται και μεγαλώνουν σε ζωολογικό πάρκο, για το πανάρχαιο ταξίδι της μετανάστευσης προς την Κεντρική Ασία.

Εισβολή τουρκικού πολεμικού στόλου στην Κύπρο τις επόμενες ώρες – Οι πολιτικάντηδες μας κατάπιαν την γλώσσα τους


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αποφάσισε για να διασφαλίσει τις έρευνες του ερευνητικού τους σκάφους Barbaros που διεξάγει εδώ και τρεις περίπου μήνες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο με την πλήρη αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και την πλήρη ανοχή εκ μέρους της κυβέρνησης Ανα(ν)στασιάδη, να στείλει στην περιοχή σε πρώτη φάση την φρεγάτα με την ονομασία Gökçeada, δηλαδή Ίμβρος, η οποία, όπως τονίζεται, θα συνοδεύεται και από δυο «ειδικά» υποβρύχια.

Παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος

Παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος
Με το ξεκίνημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, οι ΗΠΑ άρχισαν να κόβουν ζεστό χρήμα, με μια από τις αναπόφευκτες μακροπρόθεσμες συνέπειες, την υπερθέρμανση των αναδυόμενων οικονομιών.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κοινωνία» Άτιμη

Εντάξει, εντελώς αναξιοπρεπές, αλλά εφόσον η «κοινωνία» κρίνει θετικό τον εκβιασμό της Τρόικας να απολυθούν τόσες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο για να πάρουμε τη δόση, κανένα πρόβλημα. Ό,τι πει η «κοινωνία». Αν, όμως, στην επόμενη δόση, η Τρόικα απαιτήσει να γίνουν οι απολυμένοι του Ιδιωτικού Τομέα 2,5 εκατομμύρια ώστε να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ανταγωνιστική λόγω εξαθλίωσης, τι θα πει τότε η «κοινωνία»;

Καταργούν τα μετρητά - Ελευθερία τέλος!!!

Η κυβέρνηση φέρνει το πλαστικό χρήμα με το έτσι θέλω καταργώντας ουσιαστικά την ελευθερία των πολιτών να αγοράζουν ότι επιθυμούν χωρίς να καταγράφουν τα προσωπικά τους δεδομένα τυχάρπαστοι τύποι οι οποίοι μας επιβάλλουν να τους εμπιστευόμαστε. Εξαφανίζονται τα μετρητά από την αγορά, δημεύονται περιουσίες και καταθέσεις, ανακρίνονται επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, για να «σωθεί» η χώρα από τη φοροδιαφυγή.

Τρίζει το τουρκικό οικοδόμημα

Το όραμα του νέο-οθωμανισμού βασίστηκε στο δόγμα του Στρατηγικού Βάθους του Νταβούτογλου και στα «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες» 
Κλείνει δεκαετία η διατύπωση του οράματος Ερντογάν - Νταβούτογλου περί δημιουργίας της Τουρκίας όχι απλώς μιας ισχυρής περιφερειακής δύναμης, αλλά και παγκόσμιας. Άπλωσε μάλιστα τα πτερά της μέχρι τους Ουιγούρους, την τουρκογενή ομάδα από την οποία προήλθαν (και που βρίσκεται  στην επαρχία Ξινγιάνκ της Κίνας), εκμεταλλευόμενοι την δυσαρέσκειά τους από την κεντρική κινεζική κυβέρνηση.

Η λιτότητα σκοτώνει – κυριολεκτικά: Πλούτος της κοινωνίας είναι οι άνθρωποι

«Austerity kills. The Body Economic» είναι ο τίτλος της μελέτης του David Stuckler και του Sanjay Basu που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες (εκδ. Allen Lane). Ο Στάκλερ (κορυφαίος ειδικός σε ζητήματα οικονομικών της υγείας, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) και ο Μπασού (επιδημιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής υγείας στο Στάνφορντ) μελέτησαν συστηματικά τις επιπτώσεις της λιτότητας στην Ευρώπη (σημαντικό μέρος της έρευνας καταλαμβάνει η Ελλάδα) και τη Βόρεια Αμερική, καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα, το οποίο το τεκμηριώνουν πολλαπλώς και αποτυπώνεται και στον τίτλο του βιβλίου: «Η λιτότητα σκοτώνει»· και κυριολεκτούν. 

Πιόνια ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα..,Συνήθης Ύποπτος

Το φαινόμενο διάσπασης της ελληνικής κοινωνίας σε τρία κομμάτια έχει εισέλθει πλέον σε επίπεδο απόλυτου σουρεαλισμού. Ποια είναι τα τρία κομμάτια ? 

Οι κανίβαλοι ρυθμιστές των εξελίξεων, οι εντελώς αποχαυνωμένοι βολεμένοι ακόμα και οι εντελώς τρομαγμένοι δυστυχισμένοι.

Ανασύνταξη..

Ας δούμε τί έχουμε ως εδώ:

Έχουμε μια τρόικα με τους εκπροσώπους της, αποφασισμένη να τραβήξει τις απαιτήσεις της στα άκρα,
..αδιαφορώντας για την ήδη ομολογημένη λάθος τακτική, και την κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση, που από αυτή προκαλείται.

ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΡΕ «ΡΑΓΙΑ»; ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΡΕ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ»;

Μην χάσεις το άθλιο παρόν σου, η το ανύπαρκτο μέλλον σου που είναι προδιαγεγραμμένο;

Τον «Καιάδα» προορίζουν σαν μόνιμη πλέον κατοικία σου! Σήμερα εγώ, αύριο εσύ.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Προς: Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων

Θέμα: Κατάργηση των Σωμάτων Στρατού:
-----------------------------------------------------
Αποδεχόμενοι τη κατάργηση και διάλυση των Α! & Β!
Σωμάτων Στρατού, που εδρεύουν στη Μακεδονία μας, αλλά και άλλων μονάδων, πέσατε στη παγίδα των Σιωνιστών δοσίλογων πολιτικών, και των Σιωνιστικών «Ελληνικών;;;» «δεξαμενών σκέψεως» (Think Tanks). ΕΛΙΑΜΕΠ & ΙΣΤΑΜΕ τα λένε τα ΜΜΕ. Έτσι θέτετε σε άμεσο κίνδυνο την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας, ενώ οι Βαλκάνιοι εχθροί μας εξοπλίζονται!

O NEOΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
Το περιοδικό thetrumpet αναφέρει άρθρο του για τον νέο ρόλο της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και της επιθυμίας της ηγεσίας της χώρας να διαδραματίσει ρόλο στα παγκόσμια πράγματα.

Δημοκρατία “πλύνε-βάλε”

Σκέψεις για βαθιές τομές στο εκλογικό σύστημα κάνει ήδη το κυβερνητικό επιτελείο, μετά και τις προτροπές των Ποταμίστας για μόνιμη τετραετή διακυβέρνηση. Τις προθέσεις της άλλωστε δείχνει και με την τροπολογία Μιχελάκη για παράταση της (τηλεοπτικής) προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι εμφανίσεις των υποψηφίων στα μέσα ενημέρωσης μόνο για ένα μήνα.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ: Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου της Ε.Ε.

Εξοχότατε Κύριε Υπουργέ,

Εξοχότατε Κύριε Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε,

Θέμα: Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου της Ε.Ε.

Σύγχρονοι σκλάβοι: Πώς είναι να δελεάζεσαι από μια δουλειά και να παγιδεύεσαι σε καταναγκαστική εργασία

Πάνω από 21 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι εγκλωβισμένοι σε καταναγκαστική εργασία σύμφωνα με τα στοιχεία του ILO.

Εκλογές, λίγο κρασί,λίγο θάλασσα

Σε λίγες μέρες θα συμπληρωθεί το παζλ των υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια τόσο των ευρωεκλογών όσο και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι Ευρωπαίοι αρχιτέκτονες του εκφοβισμού και οι ντόπιοι εντολοδόχοι

Η επιχείρηση «εκφοβισμός» συνεχίζεται. Εκφοβισμός των πάντων και σε όλους τους τομείς.

Όλη η αλήθεια για την κρίση στην Ουκρανία και το μυστικό γεωπολιτικό παιχνίδι

Το κύμα διαμαρτυριών στην Ουκρανία φέρει την ετικέτα «Made in Germany», «Made in Ε.Ε.» και «Made in America.

Ποια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους;

Πολύς λόγος γίνεται για την λεγόμενη «βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ένα μέγεθος που αξιολογείται με βάση τον αυθαίρετο δείκτη, χρέος προς ΑΕΠ.

Πού και γιατί ''ανήκομεν'';..

Πάει καιρός από τότε που το δόγμα ''ανήκομεν εις την Δύσην'' έπιανε τόπο, και είχε κάποιο αντίκρυσμα έναντι του υπαρκτού ή όχι ''κινδύνου εξ Ανατολών''!

Το πρωτογενές πλεόνασμα «πνίγει» τους Ελληνες

Η μνημονιακή πολιτική της τελευταίας τετραετίας ρίχνει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο όλο και περισσότερων πολιτών. «Ανταγωνιζόμαστε» πλέον χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Προκλητική ενέργεια από ΗΠΑ μέσω Ελλάδας: Στέλνουν αντιβαλλιστική πλατφόρμα στην Κριμαία


Mε μία κίνηση που αποτελεί "βελόνα στο μάτι" της Ρωσίας οι ΗΠΑ μέσω της ελληνικής βάσης που διαθέτουν στην Σούδα στέλνουν αυτή την στιγμή την αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Truxtun (DDG 103) κλάσης Arleigh Burke, στην ουσία μία κινητή αντιβαλλιστική πλατφόρμα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr.

Ένα ελληνικό τραπεζικό success story αποκαλύπτεται σήμερα

Μεταφράζουμε από σημερινό άρθρο του REUTERS :


ΑΘΗΝΑ , 28 Φεβ. ( Reuters ) - Η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα στην Ελλάδα Eurobank έχασε 1,15 δισ. ευρώ πέρυσι , πληγωμένη από προβλέψεις για επισφαλή δάνεια και από εφάπαξ έξοδα , που συμπεριλαμβάνουν το κόστος της εθελουσίας εξόδου .

'Υψωμα Ελλάδα

Πάλι θα χάσουμε. Το προαίσθημα της ήττας είναι το πρώτο που έρχεται πριν η ίδια η ήττα μπει θριαμβεύτρια στην αλωμένη πόλη. Δεν έχει σημασία που δεν κουβαλήσαμε όπλο και δεν ακούσαμε ήχο σφαίρας να περνάει δίπλα από το κεφάλι μας, εμείς πολεμήσαμε.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αυστραλία: Kόμμα υπόσχεται να προωθήσει την ελληνομάθεια

Αν το Φιλελεύθερο Κόμμα Νότιας Αυστραλίας κερδίσει τις πολιτειακές εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο 15 Μαρτίου, τότε θα διαθέσει ένα εκατομμύριο δολάρια για την προώθηση της ελληνομάθειας.