Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ανοικτά και «επί σκηνής» πλέον η διαφωνία Eurogroup και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος



Βρυξέλλες
Στο δημόσιο πεδίο έχει περάσει πλέον η διαφωνία της ευρωπαϊκής πλευράς και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Κριστίν Λαγκάρντ να επιμένουν, δίπλα-δίπλα στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup, σε διαφορετικές προθεσμίες για το πότε θα πρέπει να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ.

Η διαφωνία για το ελληνικό ζήτημα ήταν δεδομένη αλλά μέχρι τώρα, όπως επισημαίνει ο ευρωπαϊκός οικονομικός τύπος, δινόταν τουλάχιστον βάρος στο να μην περνάει ανοικτά προς τα έξω η διάσταση απόψεων. Μετά τη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας, αυτό εγκαταλείπεται.

Ο στόχος να μειωθεί το χρέος στο 120% του ΑΕΠ παραμένει, και πρέπει να έχει επιτευχθεί «μέχρι το 2022» ανέφερε ο Γιούνκερ.  Η Κριστίν Λαγκάρντ, που καθόταν δίπλα, δεν άφησε τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup να πέσει κάτω: «Ο στόχος παραμένει για το 2020» είπε ξεκάθαρα

Τόσο ο Γιούνκερ όσο και η Λαγκάρντ επέμειναν δύο φορές ο καθένας στις διαφορετικές χρονολογίες. «Έχουμε διαφορετική προσέγγιση» εξήγησε στο τέλος η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου