Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ενα καταφύγιο αγάπης για παιδιά από την Ιζαμπέλλα Αρβανίτη



Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Ενα καταφύγιο αγάπης για παιδιά από την Ιζαμπέλλα Αρβανίτη
Μπορεί να έχει ζήσει έντονη κοσμική ζωή και το όνομά της να ακούγεται ακόμη και σήμερα στα μεγάλα σαλόνια του Κολωνακίου, όμως δεν ξεχνά ότι πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος. Η επιχειρηματίας Ιζαμπέλλα Αρβανίτη έχει και ένα άλλο, ευαίσθητο πρόσωπο.

Ξέρει να βοηθάει ουσιαστικά και μάλιστα δεν φροντίζει να το ανακοινώνει. Αυτό όμως δύσκολα θα έμενε κρυφό αφού εις μνήμην των γονιών της δημιούργησε ένα σπίτι για το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου σε αυτό θα μπορούν να μείνουν σαράντα παιδιά διαφόρων ηλικιών. Η ισχυρή κυρία ξέρει πολύ καλά τον τρόπο για να μοιράσει ακόμη περισσότερα χαμόγελα σε προσωπάκια που έχουν ανάγκη, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο.

Ετσι, λίγο πιο έξω από το Αίγιο και συγκεκριμένα στην περιοχή Τέμενη έχει φτιάξει έναν μικρό «παράδεισό», ώστε όσα παιδάκια βρουν καταφύγιο, να νιώθουν ευχάριστα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο μας είπε:

«Η κυρία Ιζαμπέλλα Αρβανίτη ήρθε η ίδια και μας βρήκε. Το οίκημα χτίστηκε από την αρχή και είναι τέσσερα κτίρια, τα οποία θα είναι για τα μικρά παιδιά, τα αγόρια και τα κορίτσια. Οι εργασίες τώρα ολοκληρώνονται και μπαίνουν τα έπιπλα».

Οσο για το πότε θα ανοίξει τις πόρτες του το καινούργιο σπίτι στο Αίγιο, ήδη έχει ξεκινήσει ένας αγώνας κινητοποίησης αφού, όπως λέει ο πρόεδρος: «Το να ξεκινάς ένα σπίτι είναι πολύ υπεύθυνη δουλειά και θέλουμε να έχουμε όλες τις υποδομές πριν μπουν τα παιδιά μέσα. Γιατί -δυστυχώς και ευτυχώς- αυτό θα είναι το σπίτι τους. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια και κάνουμε αυτή την κινητοποίηση για να μπορέσουμε να προσλάβουμε το προσωπικό, το οποίο θα αποτελείται από επαγγελματίες και αναμένεται να φτάσει τα είκοσι οκτώ άτομα».

Οπως μάλιστα συμπληρώνει ο κ. Γιαννόπουλος: «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε και υποδομές, αλλά και γραφεία. Αλλωστε η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας για όλη την Ελλάδα του “Χαμόγελου του Παιδιού”, η Χαρά Γροσδάνη ζει και κατοικεί στο Αίγιο».
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου