Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ



Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012, 07:00
Πατήστε εδώ και δείτε την πρόγνωση του καιρού στη zougla.gr

Kαθημερινά, μέσω της zougla.gr,  μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές του καιρού. Μπορείτε να πληροφορείστε αναλυτικά με γραφήματα, δορυφορικές φωτογραφίες, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στην Ευρώπη.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι πολίτες, όσοι ασχολούνται με τη γεωργία, την αεροναυτιλία, αλλά και ακόμη γι' αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν θα αναρτώνται καθημερινά από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Ο καιρός σήμερα
Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Κυριακή 19 Αυγούστου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 31 στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι τοπικά βορειοδυτικοί έως μέτριοι.

Αττική
Ηλιοφάνεια και ενισχυμένους ανέμους προβλέπονται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι έως ισχυροί βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι έως μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη μέχρι και 33.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και πιθανώς στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δορυφορική εικόνα από την ανατολική Μεσόγειο


Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα


Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη



Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες:



Για τις θαλάσσιες μετακινήσεις σας...

Μέσω του συστήματος Ποσειδών οι «θαλασσόλυκοι» μπορούν να πληροφορηθούν όλες τις πληροφορίες για τον καιρό. Για κάθε θαλάσσια μετακίνησή σας μπορείτε να παρακολουθείτε ανά τακτά διαστήματα τις αλλαγές στον καιρό.

Πατήστε εδώ και δείτε τις προγνώσεις ναυσιπλοΐας από το σύστημα Ποσειδών



Επίσης έχετε την ευκαιρία να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες για τον καιρό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για την ένταση των ανέμων, για τις περιοχές, όπου θα σημειωθεί βροχόπτωση, χιονόπτωση, τις νεφώσεις και την θερμοκρασία.

Η πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα
Η πρόγνωση του καιρού για την Ευρώπη

Πατήστε
 εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στην Αθήνα
Πατήστε εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στον Πειραιά

Καθημερινά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει δελτίο θυελλωδών ανέμων. Όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τη γεωργία μπορούν να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες.



Τον Μάιο του 2010 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έλαβε Πιστοποίηση σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ ISO 9001: 2008 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) που εφαρμόζει στην μετεωρολογική υποστήριξη για την αεροναυτιλία
ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου