Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ



Πτώση της θερμοκρασίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012, 07:00
Πατήστε εδώ και δείτε την πρόγνωση του καιρού στη zougla.gr

Kαθημερινά, μέσω της zougla.gr,  μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές του καιρού. Μπορείτε να πληροφορείστε αναλυτικά με γραφήματα, δορυφορικές φωτογραφίες, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στην Ευρώπη.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι πολίτες, όσοι ασχολούνται με τη γεωργία, την αεροναυτιλία, αλλά και ακόμη γι' αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν θα αναρτώνται καθημερινά από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Ο καιρός σήμερα
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Αιγαίο και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλία, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (E.M.Y.). Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω της αυξημένης υγρασίας

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Αναλυτικότερα

Αττική
Τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, αναμένονται στην Αττική. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.

Θεσσαλονίκη

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και μετά το μεσημέρι σχεδόν μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη

Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικότερα τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δορυφορική εικόνα από την ανατολική Μεσόγειο


Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα


Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη



Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες:



Για τις θαλάσσιες μετακινήσεις σας...

Μέσω του συστήματος Ποσειδών οι «θαλασσόλυκοι» μπορούν να πληροφορηθούν όλες τις πληροφορίες για τον καιρό. Για κάθε θαλάσσια μετακίνησή σας μπορείτε να παρακολουθείτε ανά τακτά διαστήματα τις αλλαγές στον καιρό.

Πατήστε εδώ και δείτε τις προγνώσεις ναυσιπλοΐας από το σύστημα Ποσειδών



Επίσης έχετε την ευκαιρία να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες για τον καιρό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για την ένταση των ανέμων, για τις περιοχές, όπου θα σημειωθεί βροχόπτωση, χιονόπτωση, τις νεφώσεις και την θερμοκρασία.
ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου