Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απεργία πείνας οι 45 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας



Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των εργαζομένων
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των εργαζομένων  

Συνεχίζουν για τρίτη μέρα την απεργία πείνας οι 45 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζα της Λαμίας, η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση.

Υπενθυμίζεται ότι, σε εκκαθάριση βρίσκεται η Συνεταιριστική της Λαμίας που είναι και η αρχαιότερη τράπεζα αφού ιδρύθηκε το 1900, η Αχαϊκή και της Λέσβου.

Από τους 45 εργαζομένους που υπήρχαν στη Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας έχουν απολυθεί 22 χωρίς να πάρουν αποζημίωση, παρά το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλουν, έχουν περάσει μήνες.

Σε γενική συνέλευση του σωματείου τους, το Σάββατο το βράδυ, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία πείνας.

Ήδη, οι απεργοί έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της τράπεζας θα αγγίξει και την τοπική κοινωνία και οικονομία αφού περίπου 17.000 άνθρωποι από την περιοχή είναι μέτοχοι.

Οι εργαζόμενοι, επίσης, κάνουν λόγο και για θέμα ισότιμης μεταχείρισης συνολικά των τραπεζικών υπαλλήλων και ζητούν οι ρυθμίσεις που προέκυψαν για την ΑΤΕ να εφαρμοστούν και στους ίδιους.

«Μια τέτοια ρύθμιση θα είχε σαν συνέπεια την επαναπρόσληψη των απολυμένων», όπως οι ίδιοι τονίζουν, ενώ σημειώνουν ότι «βρίσκεται στο κατώφλι η συγχώνευση των συνεταιριστικών τραπεζών όλης της χώρας» και ότι «σε αυτή τη συγχώνευση θα πρέπει να ενταχθούν και οι συνεταιριστικές τράπεζες, που βρίσκονται υπό εκκαθάριση».

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση μέσα στο κέντρο της Λαμίας και μάλιστα έφτασαν στη Λαμία και οι συνάδελφοί τους από την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και διαδήλωσαν από κοινού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, εξάλλου, οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Τη Δευτέρα το πρωί θα συνεχιστούν οι επαφές στην Αθήνα με νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να εξαντληθεί η δυνατότητα να δοθούν κάποιες συγκεκριμένες λύσεις.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγχρόνως επαφές με κόμματα και βουλευτές όπως, επίσης, και κυβερνητικά στελέχη. Τη Δευτέρα το βράδυ θα κάνουν νέα γενική συνέλευση για να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων και να προσδιορίσουν και τα επόμενα βήματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου