Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ολάντ παραδέχεται τις ευθύνες του




    "Mea Culpa" από τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις. Τι δήλωσε για το πρόβλημα της ανεργίας και τη Συρία
    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, παραδέχθηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία έχουν καθυστερήσει, σημειώνοντας ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να "επιταχύνει".
    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde, ο Ολάντ δήλωσε πως πιστεύει πως είχε δίκιο να δώσει προτεραιότητα στο διάλογο αφότου εξελέγη το Μάιο, "αντί μιας συσσώρευσης καλών και κακών αποφάσεων".
    Παραδέχθηκε όμως επίσης πως η κατάσταση είναι επείγουσα και είναι καιρός να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επανέλθει η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
    Ο Ολάντ έχει επικριθεί τις τελευταίες εβδομάδες για την αποτυχία του να αναλάβει αποφασιστική δράση απέναντι στα σχέδια μείωσης προσωπικού στη γαλλική βιομηχανία.
    Η νέα κυβέρνηση είχε διερευνητικές συνομιλίες με τα συνδικάτα και τους εργοδότες για θέματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας, όπως οι ανελαστικοί εργατικοί νόμοι, αλλά είπε πως δεν αναμένει μια συμφωνία έως τις αρχές του 2013.
    Ο Ολάντ έχει επίσης επικριθεί για αποτυχία να επιδείξει αρχηγικές ικανότητες στη σύγκρουση στη Συρία.
    "Δεν είναι εύκολο", παραπονέθηκε. "Αν είμαι σε απόσταση, λένε 'είναι περήφανος'. Αν αντιδρώ, λένε 'Κάνει τον Σαρκοζί'. Αν συνηγορήσω υπέρ του συμβιβασμού, λένε 'Είναι διστακτικός'".
    "Δεν θέλω να είμαι όπως ένας φελλός στο ρεύμα του νερού, αυτό που χρειάζεται είναι σταθερότητα" κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ.Πρακτ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου