Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΑΦΝΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΑ!!


Αναγνωρίζουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, είπε η Χίλαρι Κλίντον

Από τη συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Από τη συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Στην ελληνική οικονομία επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, η οποία εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Κατά τη καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε το ζεύγος Ομπάμα, προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, και υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.

Κατά την 30λεπτη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η Χίλαρι Κλίντον μίλησε για τις «άριστες σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών, ευχόμενη να ξεπεραστούν τα προβλήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή της στον αγώνα των Ελλήνων.

Όπως είπε Αμερικανός αξιωματούχος, η Κλίντον «εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

«Έχουμε δηλώσει πολύ σαφώς ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας και της Ευρωζώνης. Οι πρόσφατες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία και την Ιταλία μάς έστειλαν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στην Ευρώπη της διαχείρισης του προβλήματος» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «είχαμε μια ουσιαστική, ειλικρινή και εγκάρδια συζήτηση που κράτησε αρκετά και κάλυψε όλο το φάσμα των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος».

«Βεβαίως, αναφερθήκαμε στην οικονομική κρίση και στις κοινωνικές προεκτάσεις που αυτή μπορεί να έχει, καθώς και στους κινδύνους που εγκυμονεί για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την παγκόσμια οικονομία. Εξέθεσα τις θέσεις και την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που οδηγεί τα πράγματα προς την έξοδο από την κρίση για την Ελλάδα και το κυριότερο, πείθει για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά της. Είναι όμως μια πολιτική που, με τη σειρά της, έχει κοινωνικές προεκτάσεις, αφού έχει να κάνει με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, κάτι που και η κ. Κλίντον αναγνώρισε και τόνισε στο ξεκίνημα της κουβέντας μας» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ανέφερε, επίσης, ότι συζήτησαν και για «περιφερειακά ζητήματα, όπως τις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες και τις ανακατατάξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφερθήκαμε στη λεγόμενη Αραβική 'Ανοιξη, σε ζητήματα, όπως αυτό της Συρίας, και βέβαια διαπιστώσαμε συγκλίσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική που πρέπει να υιοθετηθεί για να ξεπεραστεί η κρίση στη Συρία και να ανοίξει ο δρόμος του εκδημοκρατισμού της περιοχής και να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να αναδείξει «το στρατηγικό, κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου και το πόσο συνεπής είναι η Ελλάδα στις κοινές αρχές που μας φέρνουν κοντά, στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Μέσα σε αυτό το πνεύμα και με αυτή τη θεματολογία ολοκληρώθηκε η συζήτησή μας και ανανεώσαμε την αμοιβαία επιθυμία να βρεθούμε σύντομα και πάλι, για μια νέα επισκόπηση της κατάστασης και για να συζητήσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που φέρνουν πιο κοντά τις δύο χώρες μας. Διότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικοί εταίροι εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες και έχουμε φέρει πλέον τις σχέσεις μας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Πρέπει λοιπόν να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας προς όφελος των δύο χωρών, αλλά και της κοινής συμμετοχής μας στην Ατλαντική συμμαχία και σε όλους τους διεθνείς φορείς».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου