Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επόμενη εβδομάδα για να κλείσουν τα μέτρα



Στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβούν εκ νέου οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβούν εκ νέου οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη   (Φωτογραφία:  Fosphotos )
Αθήνα
Νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη με αντικείμενο το πακέτο μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ. Πληροφορίες θέλουν τους πολιτικούς αρχηγούς να συγκλίνουν σε κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις από το ποσό των 650 ευρώ, κλιμακωτές περικοπές στα δώρα -που δεν θα αγγίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους-, ενώ καμία περικοπή δεν συζητείται στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Βάσει σχετικού ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στο τραπέζι παραμένει το ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενδεχομένως έως και το 67ο έτος.

Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με το επιτελείο του θα είναι εν τω μεταξύ συνεχείς, καθώς η λίστα των μέτρων θα πρέπει να έχει κλείσει οριστικά έως το τέλος της εβδομάδας και να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς με ψηφισμένα τα μέτρα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου και να αποδεσμευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε βεβαιότητα για την έγκριση των μέτρων από τη Βουλή κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post, μέσω της οποίας έθεσε και για πρώτη φορά δημοσίως το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου