Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Credit Agricole>Δεν έχουμε λάβει ακόμη απόφαση για την Εmporiki.





Η Credit Agricoleανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με τις διάφορες δεσμευτικές προσφορές που έχει δεχθεί για την ελληνική θυγατρική της.
«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ώστε να προχωρήσουμε σε πιο προχωρημένες συνομιλίες αναφορικά με οποιαδήποτε από τις προτάσεις που έχουμε λάβει, εξαιτίας των συνεχιζόμενων συνομιλιών με την Τράπεζα της Ελλάδας, το ΤΧΣ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες στις οποίες θα υπόκειται η συμφωνία», ανακοίνωσε η τράπεζα.Η ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας επιβεβαιώνει προηγούμενο δημοσίευμα του capital.gr, με το οποίο γινόταν λόγος για πιθανή αναβολή της απόφασης για την Emporiki Bank.Στο μεταξύ οι μέτοχοι της Τράπεζας είναι οργισμένοι για τα αποτελέσματα εξαιτίας της Εμπορικής. Στην γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο υπήρξαν σφοδρες αποδοκιμασίες κατά της διοίκησης.
Όπως είχαν μεταδώσει  οι Financial Times, ο πρόεδρος της τράπεζας, Jean-Marie Sander, παραδέχθηκε πως η Εμπορική επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα γεγονός που οδήγησε την διοίκηση να αποφασίσει τη μη διανομή μερίσματος. Από τη μεριά του CEO, Jean-Paul Chifflet, δήλωσε: «Η ελληνική κρίση μας κόστισε 2,4 δισ. ευρώ πέρυσι, είναι πολλά.»
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συνοδευόμενη από υποτίμηση και φυγή καταθέσεων θα προκαλούσε στην Crédit Agricoleεπιπλέον ζημιές 5 έως 8 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου