Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΙΚΑ: Περίπου 8.000 δεν πήραν σύνταξη λόγω λάθους

ΙΚΑ: Περίπου 8.000 δεν πήραν σύνταξη λόγω λάθους







Περίπου 8.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ που είχαν απογραφεί κανονικά δεν έλαβαν σύνταξη λόγω τεχνικού λάθους, που τους «εξαφάνισε».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι έμειναν απλήρωτοι λόγω τεχνικού λάθους του διατραπεζικού συστήματος συναλλαγών και έτσι πρέπει να πάνε ξανά στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ της περιοχής τους προκειμένου να απογραφούν και πάλι. Από εκεί θα παραλάβουν αμέσως την εντολή πληρωμής για να πάρουν από το ταμείο τη σύνταξή τους. 

Πέντε χιλιάδες, πάντως, από τους 8.000 συνταξιούχους που στριμώχθηκαν τη Δευτέρα στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, κατάφεραν τελικά να πληρωθούν.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος οι συνταξιούχοι που δεν είχαν προσέλθει για να απογραφούν υπολογίζονταν στους 33.000, που σημαίνει ότι από αυτούς αφαιρούνται αυτοί οι 8.000 που είχαν απογραφεί και το ΙΚΑ δεν το γνώριζε. Έτσι, ο αριθμός των «άφαντων»-συνταξιούχων πέφτει στις 25.000. Πρόκειται για υποθέσεις τις οποίες ελέγχει το ΙΚΑ προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν «μαϊμού»-συνταξιούχους.

Το ερώτημα ωστόσο είναι πότε θα γίνει γνωστός ο αριθμός τους, δεδομένου ότι δύο χρόνια τώρα τους ψάχνει το ΙΚΑ και άκρη ακόμη δεν έχει βγάλει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου