Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πλησιάζει στο λιμάνι της Γάζας το ιστιοφόρο με τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια



H επιβίβαση των Ελλήνων βουλευτών έγινε ανοικτά της Γαύδου
H επιβίβαση των Ελλήνων βουλευτών έγινε ανοικτά της Γαύδου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εκατόν πενήντα ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Γάζας βρίσκεται το ιστιοφόρο Estelle που μεταφέρει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια. Σε αυτό επιβαίνουν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωί του Σαββάτου, το σκάφος αναμένεται να «συναντηθεί» με τα ισραηλινά πολεμικά πλοία που περιπολούν ανοικτά της Γάζας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του σκάφους σε πραγματικό χρόνο στο δικτυακό τόπο

Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

«Το ταξίδι αυτό αποδεικνύει την αλληλεγγύη των λαών απέναντι σε μια κατάσταση απαράδεκτη» παρατήρησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Δημήτρης Πλειώνης, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στην αποστολή το ΥΠΕΞ έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία τους προτρέπει να μην συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε ότι ζήτησε από την ισραηλινή πρεσβεία να εξασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα όλων των μελών του πληρώματος.

Η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, χαρακτήρισε «ντροπή τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που φέρεται να αποδέχεται τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ αφήνοντας εκτεθειμένους τους ακτιβιστές».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου