Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κατέγραψαν ομιλία του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ με κρυφή κάμερα! (VIDEO)


Κατέγραψαν ομιλία του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ με κρυφή κάμερα! (VIDEO)
Άνετος, χαλαρός, ευδιάθετος. Φορά σκούρο κοστούμι και γαλάζιο πουκάμισο. Και χαμογελά όταν Ελληνίδα φοιτήτρια παίρνει το μικρόφωνο για να τον ρωτήσει για το βιβλίο του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας, στο ΔΝΤ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως απολαμβάνει το νέο του ρόλο: να δίνει ομιλίες στο Χάρβαρντ και να συζητά με τους φοιτητές. Μια από αυτές τις ομιλίες, καταγράφηκε με κρυφή κάμερα.
Είναι η στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός ερωτάται από Ελληνίδα φοιτήτρια για το παρασκήνιο της ένταξης της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αφορμή όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του "Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ", ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να επιδιώξει εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία.
Η άποψη του πρώην πρωθυπουργού, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική. Όπως λέει, απαντώντας στην Ελληνίδα φοιτήτρια, όσα γράφει ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια, αλλά δε μπορούσε να ξέρει όλη την αλήθεια. «Είδε μόνο τη μια πλευρά του θέματος. Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου».
Ο Γ. Παπανδρέου είπε ξανά ότι η οικονομική κρίση αντιμετωπίστηκε όπως αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση του γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να μην οδηγηθεί η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία. Επανέλαβε δε ότι σκοπός του ήταν πρώτα απ’ όλα να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου