Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πανελλαδική απεργία κατά των νέων μέτρων



  (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Ανήμερα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τα συνδικάτα στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά των περικοπών ύψους 13,9 δισ. ευρώ, των επαπειλούμενων ανατροπών στα εργασιακά και των απολύσεων στο Δημόσιο. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, και καλούν σε συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως.
Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα οργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προαναγγείλει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας, την οργή των εργαζομένων και να αναθεωρήσουν ριζικά τη λανθασμένη και αδιέξοδη ασκούμενη ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Τα συνδικάτα σημειώνουν ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και περικοπής κοινωνικών παροχών πρέπει να απαντηθούν ενιαία και αγωνιστικά από όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να αποκρούσουν τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά και τις αντικοινωνικές, άδικες και εξοντωτικές οικονομικές πολιτικές που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα. Καταγγέλλουν τα μνημόνια, γιατί δεν βγαίνουν και οδηγούν την κοινωνία και τη χώρα στην χρεοκοπία, καταδικάζουν την πολιτική που ανέχεται την ακρίβεια και αντιδρούν στην εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι ζητούν ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, τόνωση της ανάπτυξης, δημεύσεις περιουσιών για τους φοροφυγάδες, άμεσο και αυστηρό έλεγχο σε όλες τις λίστες εκείνων που φυγαδεύουν τεράστια ποσά σε φορολογικούς παραδείσους και υπονομεύουν συστηματικά κάθε προσπάθεια επιβίωσης της χώρας. Τα συνδικάτα προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις εφόσον συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου