Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βαξεβάνης: Νομικό τερτίπι η σύλληψή μου


Βαξεβάνης: Νομικό τερτίπι η σύλληψή μου







«Νομικό τερτίπι», χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης τη σύλληψη και δίωξή του για τη δημοσιοποίηση καταλόγου ονομάτων, που φέρεται να είναι η «λίστα Λαγκάρντ».

Σε δηλώσεις του ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC, που αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα και θα δικαστεί τη Δευτέρα ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επεσήμανε ότι δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο οι συναλλαγές πολιτών με τράπεζες.

Όπως είπε «διυλίζουν τις συντάξεις και καταπίνουν τη λίστα. Εδώ και τρία χρόνια εφευρίσκουν νόμιμες κατασκευές για να μην ελεγχθούν όσοι αναφέρονται στην λίστα».

Σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, που συνελήφθη το πρωί μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας, ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών και παραπέμφθηκε σε δίκη τη Δευτέρα ενώπιον του Αυτοφώρου.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο δημοσιογράφος.

«Η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα. Συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους,  την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης  της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Σάββατο το περιοδικό Hot Doc δημοσίευσε λίστα με 2.059 ονόματα, την οποία παρουσιάζει ως τη λίστα Λαγκάρντ. Στη σχετική λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό εμφανίζονται μόνο τα ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC. 

Με βάση τα στοιχεία του περιοδικού, στη λίστα υπάρχουν πάμπλουτες νοικοκυρές και συνταξιούχοι, τρία πολιτικά πρόσωπα, Δημόσιοι υπάλληλοι, εκδότες, ηθοποιοί, αλλά και δημοσιογράφοι. 
news.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου