Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς, δήλωσε η Μέρκελ



Η κ. Μέρκελ περιβάλλεται από τους Ευρωπαίους ομολόγους της, στη Σύνοδο Κορυφής
Η κ. Μέρκελ περιβάλλεται από τους Ευρωπαίους ομολόγους της, στη Σύνοδο Κορυφής   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Στο πνεύμα των δηλώσεων που έκανε και στο πρόσφατο ταξίδι της στην Αθήνα κινήθηκαν οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε τις προσπάθειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι η ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας.

Νωρίτερα η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο επισήμανε το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο της συνάντησης, που διήρκεσε 45 λεπτά, βρέθηκαν οι προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, το πακέτο των μέτρων, καθώς και το θέμα της χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων μέσω των κοινοτικών πόρων.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τη στενή επικοινωνία τις επόμενες μέρες.
Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη θετική δήλωση που υιοθέτησε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα από τους 17 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης.
Πάντως, οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα, και ειδικά για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, θα ληφθούν στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου