Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Φρουτοσαλάτες και γαλακτοκομικά στους μαθητές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης



Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Τη διανομή φρουτοσαλάτας και γαλακτοκομικών προϊόντων σε σχολεία σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Πρόθεσή μας από τη μία είναι να εξασφαλιστεί βασική τροφή σε παιδιά σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και από την άλλη να συστήσουμε στους μικρούς καταναλωτές ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής» δήλωσε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται άλλο ένα πρόγραμμα, που αφορά στη διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους, συνολικού προϋπολογισμού 23,3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα μελετάται από το υπουργείο ένα πλέγμα δράσεων, από το ηλεκτρονικό τιμολόγιο έως την καθιέρωση των λεγόμενων farmers' market, που αποσκοπούν στο κλείσιμο της ψαλίδας των τιμών ανάμεσα στον παραγωγό και τον τελικό καταναλωτή.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαυτάρης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας η έννοια της αυτάρκειας αναδεικνύεται σε προτεραιότητα. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες προς την ΕΕ, προκειμένου να ενισχυθούν και να ξαναζωντανέψουν καλλιέργειες όπως π.χ. των οσπρίων. «Ξέρετε τι είναι για μια χώρα που λέγεται γεωργική να εισάγει τα 4/5 της φακής που καταναλώνει ή των φασολιών της ; Αυτό είναι τραγικό» σχολίασε.

Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πλέον του 50% των Σχεδίων Βελτίωσης που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου