Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Βρεφικό γάλα, τσιγάρα και Τύπος σε σούπερ μάρκετ

Βρεφικό γάλα, τσιγάρα και Τύπος σε σούπερ μάρκετ





Στα σούπερ μάρκετ θα διατίθενται βρεφικό γάλα, τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά με τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτό προκύπτει από τις ανακοινώσεις που έκανε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς στο πλαίσιο των νομοθετικών αλλαγών που προχωρεί, για την απελευθέρωση της αγοράς, τη μείωση του διοικητικού κόστους στις επιχειρήσεις, την αποκλιμάκωση των τιμών, αλλά και την προστασία του καταναλωτή, όπως αναφέρει σε άρθρο του το Έθνος.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε γνωστό ότι θα νομοθετήσει εκ νέου την πώληση γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και από άλλα καταστήματα πλην των φαρμακείων.

Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στην πώληση καπνικών προϊόντων, εφημερίδων και περιοδικών. Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά και ιδίως μετά την άρση των περιορισμών που υπήρχαν για το επάγγελμα του καπνοπώλη  ανοίγει ο δρόμος για την πώληση τσιγάρων και από τα σούπερ μάρκετ.

Η αγορά ανοίγει και για τον Τύπο και, σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε συνεργασία με τις γενικές γραμματείες Ενημέρωσης και Τύπου θα είναι πιο εύκολη η διάθεση εφημερίδων και περιοδικών από σούπερ μάρκετ.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου