Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δεν αποκλείει την έγκριση τρίτου πακέτου από το Βερολίνο ο Σόιμπλε



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Reuters )

Το γερμανικό Κοινοβούλιο θα ενέκρινε και τρίτο πακέτο για την Ελλάδα, αν αυτό κρινόταν απαραίτητο, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ρίχνει το γάντι προς την αντιπολίτευση λέγοντας ότι θα ήταν μια ευκαιρία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στην Die Zeit, ο Γερμανός υπουργός θα περιμένει την έκθεση της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

«Αλλά αν υπάρξουν αμφιβολίες, σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να φοβόμαστε», είπε στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι «για την αντιπολίτευση θα είναι και μια ευκαιρία να αναλάβουν τις ευθύνες της».

Το ζήτημα της Ελλάδας έχει κατά καιρούς διχάσει την γερμανική πολιτική σκηνή με την αντιπολίτευση, κυρίως το SPD, να τηρεί γραμμή λιγότερο αυστηρή από την κυβερνητική υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος.

Ωστόσο και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού οι απόψεις διίστανται με αρκετούς βουλευτές να δηλώνουν κατά καιρούς έτοιμοι να καταψηφίσουν τις σχετικές προτάσεις που εισάγονταν στην ομοσπονδιακή βουλή.

Χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις η παρέμβαση της Μέρκελ που καλούσε σε κοινοβουλευτικές ομιλίες της σε υπερψήφιση σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των ανταρτών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου