Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ελάχιστο κεφαλικό φόρο 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση



  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ιδέες από το οικονομικό επιτελείο για να αυξηθούν τα έσοδα δεν λείπουν. Η νεότερη πρόταση αφορά και πάλι τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτή τη φορά εξετάζεται η επιβολή κεφαλικού φόρου 1.000 ευρώ σε κάθε ατομική επιχείρηση και επαγγελματία, σε συνδυασμό με το φόρο 35% από το πρώτο ευρώ και μηδενικό αφορολόγητο.

Τα 1.000 ευρώ θα είναι ελάχιστος φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η επιβολή του θα καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ.

Κατά τις πληροφορίες, τα 1.000 ευρώ θα συμψηφίζονται με τον φόρο που θα προκύπτει για τον επιδευματία από την εφαρμογή συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ.

Έτσι, αν ο φόρος εισοδήματος που προκύπτει βάσει του συντελεστή 35%, είναι χαμηλότερος των 1.000 ευρώ, τότε η επιχείρηση ή ο ελεύθερος επαγγελματίας θα επιβαρύνεται με τα 1.000 ευρώ.

Αν είναι μεγαλύτερος τότε ο επιτηδευματίας θα πληρώνει το φόρο που προκύπτει με το 35% χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυνση.

Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι μπορούν να εξασφαλιστούν πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.
Το μέτρο αυτό εφόσον εγκριθεί θα περιληφθεί στο πακέτο των δημοσιονομικών παρεμβάσεων ύψους 13,5 δισ. ευρώ της διετίας 2013-2014. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου