Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος



O Γιάννης Σμπώκος με τον Ακη Τσοχατζόπουλο
O Γιάννης Σμπώκος με τον Ακη Τσοχατζόπουλο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, συνελήφθη αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Τρίτης στο σπίτι του στην Κηφισιά, με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή και διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Ο Γιάννης Σμπώκος θα οδηγηθεί την Τετάρτη στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, στο ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή αναφέρεται ότι «μετά τις απολογίες των συγκατηγορουμέων σας ενισχύθηκαν οι υποψίες μας για την ενοχή σας».

Πριν από τη σύλληψή του Γ.Σμπώκου είχε πραγματοποιηθεί έρευνα τόσο στο γραφείο του στους Αμπελόκηπους όσο και στο σπίτι του στην Κηφισιά, όπου η έρευνα συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε γιατί ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Σμπώκος είχε ζητήσει και έλαβε από τον ανακριτή ο οποίος ερευνά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σμπώκος κατηγορείται στην υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για είσπραξη μιζών ύψους 40 εκατ. ευρώ το οποίο και κατάφερε να διπλασιάσει επενδύοντάς το.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα στο Βήμα είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, δηλώνοντας άγνοια και για τις σημειώσεις από το αρχείο του Ακη που τον αφορούσαν.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου