Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Υπέρ της επιμήκυνσης τάσσεται ανοικτά η Κριστίν Λαγκάρντ



«Δεν φειδόμαστε χρόνου και προσπάθειας για να κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα» λέει η Κριστίν Λαγκάρντ
«Δεν φειδόμαστε χρόνου και προσπάθειας για να κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα» λέει η Κριστίν Λαγκάρντ   (Φωτογραφία:  Reuters )
Τόκιο
Ανοικτά υπέρ της παροχής περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα τάχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, την στιγμή που εντείνονται οι συζητήσεις για διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

«Κάποιες φορές είναι καλύτερο να υπάρχει λίγο παραπάνω χρόνος, αυτό υποστηρίζαμε για την Πορτογαλία, την Ισπανία και αυτό υποστηρίζουμε για την Ελλάδα» είπε η γενική διευθύντρια του Ταμείου από το Τόκιο.

Οι φωνές που ακούγονται από Ταμείο, και ενώ οι διαβουλεύσεις με την τρόικα στην Αθήνα συνεχίζονται, σχηματίζουν την εικόνα πως το ΔΝΤ επιδιώκει δεσμεύσεις από τους Ευρωπαίους ιγα να συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγρμμα στήριξης, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Εκτός από τις δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που συζητούνται, σημείωσε επίσης η Λαγκάρντ, «πρέπει επίσης να εξετάσουμε και τη χρηματοδότηση και την κατάσταση του δημόσιου χρέους».

Το τελευταίο φαίνεται επίσης να προστίθεται στις αναφορές από το ΔΝΤ που εκφράζουν «ανησυχία» για την πορεία και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους -προϋπόθεση του Ταμείου για τη συνέχιση της βοήθειας.

«Δεν φειδόμαστε χρόνου και προσπάθειας για να κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα» τόνισε σε άλλο σημείο στην ομιλία της η Κριστίν Λαγκάρντ. Στόχος του Ταμείου, επισήμανε, είναι η χώρα «να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επιστρέψει κάποια μέρα στις αγορές χωρίς να χρειάζεται συνεχή στήριξη».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου