Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Πρώτο γερμανικό «ίσως» σε κούρεμα στο ελληνικό χρέος από τον επίσημο τομέα



Ο Ράινερ Μπούντερλε, επικεφαλής της ΚΟ των Φιλελευθέρων στη γερμανική Βουλή, αποκλείει από όλες τις επιλογές για την Ελλάδα ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης
Ο Ράινερ Μπούντερλε, επικεφαλής της ΚΟ των Φιλελευθέρων στη γερμανική Βουλή, αποκλείει από όλες τις επιλογές για την Ελλάδα ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες
Τη θέση ότι κούρεμα του ελληνικού χρέους που διακρατείται από τον επίσημο τομέα -δηλαδή, από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΚΤ- είναι «κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις» εξέφρασε ο Φιλελευθέρος Ράινερ Μπρούντερλε, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του συγκυβερνώντος κόμματος.

Αξίζει πάντως να σημειώθεί ότι ο Β.Σόιμπλε απέρριψε παράλληλα ως «αντιπαραγωγικές» τις προτάσεις για κούρεμα από τον επίσημο τομέα.

Όπως γράφει η γερμανική Welt, ο Μπρούντερλε ανέφερε στο πλαίσιο επίσκεψής του στις Βρυξέλλες πως παραίτηση από τμήμα των απαιτήσεων αποπληρωμής από το δημόσιο τομέα «είναι υπό προϋποθέσεις κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί».

Σημείωσε πάντως πως κάτι τέτοιο δεν είναι «της παρούσης». Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει και η εφημερίδα, με τις δηλώσεις του αυτές ο Μπρούντερλε γίνεται ο πρώτος Γερμανός πολιτικός του κυβερνητικού στρατοπέδου που δεν απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κουρέματος από τον επίσημο τομέα.

Θεωρητικά, γράφει η Welt, υπάρχουν τρεις επιλογές για την Ελλάδα: είτε το κούρεμα άπό τον επίσημο τομέα, είτε ένα νέο πακέτο είτε να δοθεί περισσότερος χρόνος στη χώρα. «Όλα κοστίζουν» ανέφερε ο Μπρούντερλε, τονίζοντας πως το τρίτο πακέτο πρέπει να αποκλειστεί καθώς δεν φαίνεται να μπορεί να πάρει τη συμφωνία της γερμανικής Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου