Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Τουρκία από την άρση της παράνομης κατοχής

Φωτογραφία για Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Τουρκία από την άρση της παράνομης κατοχής



Η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με τις νουθεσίες της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να άρει την παράνομη κατοχή των εδαφών της Κύπρου, ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, σε εκδήλωση στην Πύλη Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των αντικατοχικών εκδηλώσεων του Δήμου Μόρφου.

Ενωμένος ο λαός, είπε η κυρία Μαρκουλλή, διακηρύττει την άκαμπτη αποφασιστικότητά του για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, η οποία να οδηγεί στην ειρηνική επανένωση της Κύπρου και στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του αναφαίρετου δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων.

Η ετήσια αντικατοχική πορεία Μόρφου, σημείωσε η κυρία Μαρκουλλή, έχει πάρει χαρακτήρα σημαντικού θεσμού, ελκύοντας πολιτικές και άλλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Οι Μορφίτες, είπε, αποδεικνύουν συνεχώς και εμπράκτως, με τον αγώνα τους, ότι το όραμα της επιστροφής είναι ένα περίτρανο λάβαρο άρνησης υποταγής στις κυνικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας.
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου