Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τουρκικό μαχητικό αναχαίτισε συριακό ελικόπτερο στα σύνορα των δύο χωρών



  (Φωτογραφία:  Reuters )

Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντιγιάρμπακιρ καταδίωξε και απομάκρυνε ένα συριακό ελικόπτερο που είχε προσεγγίσει τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Τούρκος αξιωματούχος.

«Το μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε, αφού ο συριακός στρατός έστειλε ένα ελικόπτερο να βομβαρδίσει τη (συριακή) κοινότητα Αζμαρίν, η οποία έχει πέσει στα χέρια των Σύρων ανταρτών» εξήγησε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Το τελευταίο διάστημα η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει πολλές τέτοιες επιχειρήσεις εναντίον ελικοπτέρων του συριακού στρατού, εάν πλησιάζουν υπερβολικά στα σύνορά της χώρας.

Αυτό το τελευταίο επεισόδιο συμβαίνει σε μια περίοδο που η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών έχει κορυφωθεί, μετά και την αναχαίτιση ενός συριακού αεροσκάφος που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μόσχα-Δαμασκός.

Το αεροπλάνο υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Άγκυρα και μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι μετέφερε πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό στο συριακό καθεστώς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου