Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Πυρετός συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ



Η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ
Η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πυρετώδεις ήταν από το πρωί της Κυριακής οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Η κ. Μέρκελ στην Αθήνα εκτιμάται ότι μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης, ενώ ενδέχεται να αποτελεί και προάγγελο θετικών εξελίξεων για τη χώρα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18-19 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σαμαράς είχε συνεχώς τηλεφωνικές επικοινωνίες με κυβερνητικά στελέχη, ενώ την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν την Κυριακή οι κ.κ. Στυλιανίδης, Σταϊκούρας και Βολουδάκης.

Παράλληλα, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια και του υπουργού Αμυνας Π.Παναγιωτόπουλου.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης-εξπρές της Γερμανίδας καγκελαρίου, η κ. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα γύρω στις 12:00 και μετά την άφιξη της θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Η Αθήνα θα θυμίζει «φρούριο» την ημέρα της επίσκεψης, καθώς θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 7.000 αστυνομικούς θα ληφθούν την Τρίτη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθεί το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, ενώ θα έρθουν δυνάμεις και από την επαρχία.

Την Τρίτη, η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γερμανική πρεσβεία σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν στις 18:00 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου